Kui sa oled sage baaride või pubide külastaja või rüüpad teinekord õlut keskmises restoranis, siis ehk ei ole sul mõistlik edasi lugeda. Teinekord võib teadmatus olla õnnistus.

Lifehacker kirjutab, et õllesommeljeedele õpetatakse muuhulgas ka seda, mida tähendab „õllepuhas“ klaas ehk klaas, mis on pestud nii puhtaks, et sellest tasub head õlut juua. Võiks ju mõelda, et puhas klaas on puhas klaas, mis seal ikka vahet. On küll.

Tuleb välja, et nõudepesuvahendi jäägid ja rasvad on klaasides päris tavalised – need aga mõjutavad õlle aroomi ja maitset ning nende olemasolu näitab, et klaas pole päris puhas.

Kuidas seda kindlaks teha?

Klaas ei ole „õllepuhas“, kui peale õlle klaasi valamist jäävad selle seintele kinni väikesed mullikesed. Ühtlasi hajub kiiresti õlle peal oleva vaht ning jooma hakates ei kleepu vaht klaasi ühte serva.

Kui sa tahad ise baarimehena pakkuda õlut täiesti puhtast klaasist või teha anuma „õllepuhtust“ kindlaks enne selle kodust tarvitamist, siis kasta klaas lihtsalt korraks vette. Kui vesi katab klaasi sisepinna ühtlaselt, siis on kõik hästi. Kui klaasi jäävad ebaühtlased veetilgad, siis tuleks see üle pesta.

Lähemalt räägitakse ja näidatakse seda puhtustesti allolevas videos.

Jaga artiklit

0 kommentaari

Päevatoimetaja

Maria Rozbaum
Telefon 51993733
maria.rozbaum@ohtuleht.ee

Õhtuleht sotsiaalmeedias

Õhtuleht Mobiilis