Päevaretsept

TUMMINE KÕHUTÄIS: veisestrooganov 

Toimetas Vidrik Võsoberg, 19. oktoober 2016, 11:04
 artofmanliness.com
Art of Manliness on süvenenud ühe ikoonilise toidu telgitagustesse ja valmistamise saladustesse ning pakkunud välja ühe hea ja põhjaliku retsepti strooganovi valmistamiseks. Pigem sobib see toit nädalavahetusel kokkamiseks, kuna aega võib kuluda kuni neli tundi. Strooganovi ajaloost saavad inglise keele oskajad lugeda siit.

Koostisosad:

1 kg veiseliha, lõigatud 4 cm tükkideks

soola

värskelt purustatud pipart

1/2 tassi jahu

2 sl võid

1 viilutatud sibul

2 hakitud küüslauguküünt

1 tass punast veini

450 g viilutatud valgeid seeni

1/2 tl purustatud punase pipra helbeid

1 sl sinepit

1 sl Worcesteri kastet

4 tassi veisepuljongit

225 g hapukoort

1 pakk nuudleid, keeta al dente ja lisada võid (või keeduriis või keedukartulid)

kaunistamiseks hakitud murulauku

Valmistamine:

1. Maitsesta liha heldelt soola ja pipraga.

2. Puista lihale 1/4 tassi jahu, liha peab olema ühtlaselt kaetud.

3. Sulata paksu põhjaga madalas potis keskmisel kuumusel või. Prae liha partiihaaval pruuniks – ära pane praadima liiga palju liha korraga. Pruunista liha igalt küljelt ja pane kõrvale, lihavedelik jäta valmistamisanumasse.

4. Pane anumasse hakitud sibul, kuumuta umbes 5 minutit, kuni see on läbipaistev. Lisa küüslauk, sega ja kuumuta veel, umbes üks minut.

5. Lisa 1/4 tassi jahu, sega küüslaugu ja sibulaga, kuumuta kaks minutit.

6. Järgmisena lisa punane vein, ja kasuta puulusikat, et lihapraadimise setted lahti kraapida. Pane potti veiseliha ja selle järel seened, punane pipar, sinep Worcesteri kaste ning puljong. Maitsesta soola ja pipraga. Pane potile kaas peale, keera kuumus madalaks ja hauta kolm tundi. Roog on valmis, kui liha on suussulavalt pehme. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
aare.kartau@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee