Kasulik

Suveõlu: hapukurgiõlut tahad? Või läheb porgandiõlu paremini? (1)

Kersti Eero, 31. mai 2017, 04:00
«Kes veel pole õllesõber, võiks proovida puuviljadega maitsestatud õllesid, kus humal ja mõrkjas ei ole nii tugevad,» soovitab Eesti parim õllesommeljee Els Maria Uibo soojal suvepäeval nina päikse poole keerata ja klaasiservast natuke mekkida. Martin Ahven Martin Ahven
"Hiljuti proovisin hapupurgivedelikuga tehtud õlut, hästi omapärase maitsega oli ka porgandiõlu – aga juurviljade kasutamine on juba päris tavaline," ütleb Eesti parim õllesommeljee Els- Maria Uibo. Eesti pruulikojad on hakanud katsetama ka Gose stiilis õlledega, kus pärmi töö teevad enamasti ära piimhappebakterid ja maitse timmitakse paika soola ja koriandriga.

"Viinamarjad meil küll kasvavad ja vähesel määral neist veini ka tehakse, aga õlle kvaliteet on tunduvalt parem.

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

Samal teemal

27. aprill 2018, 16:23
Eesti parim sommeljee 2018 on Ketri Leis veinibaarist Pazzo
31. mai 2017, 08:28
JANUTEKITAV KATSE | Odrakunni õlle eesmärk on tekitada emotsioone!
23. detsember 2016, 10:06
ÕLU: mitte kannuga lauale, vaid lihaga potti
14. november 2016, 15:29
ÕHTULEHE VIDEO JA GALERII | KODUMAINE KESVAMÄRG: kolme mehe pruulimishobist kasvas metsade vahele õlletööstus

1 KOMMENTAAR

w
Wikipedia 31. mai 2017, 06:22
Hommikuse pohmelliuriiniga tembitud ölu, kus eelmise päeva mitmed öllemargid segamini - see on eksootiline myygiartikkel turistidele.

Põnevat ja kasulikku

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
vidrik.vosoberg@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee