Päevaretsept

ÕLLEKASTE: lihtne ja mõnus retsept grill-liha maitsestamiseks 

Greete Kõrvits, 25. juuli 2017, 18:37
 PantherMedia / Scanpix
Õlu on grill-liha kõrval mõnus kaaslane, aga milleks piirduda vaid sellega, et õlut juua kui seda saab ka toidus endas kasutada. Lihtne kaste, mida saad lihale määrida või milles liha enne küpsetamist marineerida, ei vaja suuri oskusi.

Kõigepealt vajad poolt pudelit ehk umbes 250 ml õlut. Eelista tugevama maitsega, tumedamat õlu. Kuumuta pannil mitu küünt hakitud küüslauku. Kui küüslauk hakkab värvi muutma, kalla juurde õlu, 2-3 supilusikatäit tulist tšillikastet, 1-2 supilusikatäit kanget sinepit (või Dijoni sinepit), 100 grammi ketšupit ning maitsestamiseks paar teelusikatäit paprikapulbrit ja teelusikatäis pruuni suhkrut. Lase kastmel madalal kuumusel umbes 20 minutit podiseda, iga natukese aja tagant seda segades.

Jahtunud kastmes võib liha marineerida, kuuma kastme võid aga otse pannilt grillitavale lihatükiga kokku määrida.

Samal teemal

21. juuli 2017, 15:10
Ohoo! Tee ise tõhus vahend grilli puhastamiseks
21. juuli 2017, 04:00
EI KIRATSE: jäätis, õlu ja šašlõkk leiavad ostja ka jahedavõitu suvel

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
aare.kartau@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee