Päevaretsept

ISUÄRATAVAD RETSEPTID KESVAMÄRJUKESEGA: IPA kanatiivad 

Toimetas Vidrik Võsoberg, 13. november 2017, 18:30
Foto: VIDA PRESS
Maitsev retsept, milles ühendatud liha, maitseainete ja kesvamärjukese parimad omadused. Vahendas Men’s Health.

Vajad:

1,5 kg kanatiibu (lõigatud väiksemaks)

1 sl musta pipart

1 tl kajenni pipart

1 tass viilutatud talisibulat

sinihallitusjuustu või rantšokastet (soovi korral)

Marinaad:

0,33 l IPA-t

1/4 tassi soola

1/4 tassi suhkrut

1/4 tassi laimimahla

1 sl vürtsikat kastet

Kaste:

1 tass barbeque kastest

1/2 tassi IPA-t

1/2 apelsini mahl ja riivitud koor

2 laimi mahl ja riivitud koor

1/2 tassi vürtsikastet

8 sl sulatatud võid

Valmistamine:

1. Vispelda suures kausis kokku õlu, sool, suhkur, laimimahl ja vürtsikaste, sega kuni sool ja suhkur on lahustunud. Lisa kanatiivad, keera neid, et nad üleni marinaadiga kattuksid. Lase tiibadel külmkapis umbes 1-2 tundi marineeruda, nõruta, patsuta majapidamispaberiga kuivemaks.

3. Maitsesta kanatiivad musta pipra ja kajenni pipraga. Grilli neid keskmisest kuumemal temperatuuril, kuni tiivad on küpsed – 12-16 minutit. Või küpseta ahjus 375 või maksimumkuumuse juures, kuni kana on küps – 15-20 minutit ja vahepeal pöörates. Sega tiivad kokku poole tassi kastmega. Kaunista sibularõngastega, serveeri sinihallitusjuustu või rantšokastmega. 4-6 portsu.

Üks ports sisaldab 337 kalorit, 23 g valku, 8 g süsivesikuid, 1 g kiudaineid, 5 g suhkrut, 23 g rasva.

Samal teemal

3. november 2017, 14:13
ISUÄRATAVAD RETSEPTID KESVAMÄRJUKESEGA: šokolaadiõllega glasuuritud porgandid
27. oktoober 2017, 18:30
ISUÄRATAVAD RETSEPTID KESVAMÄRJUKESEGA: õllevõiga grillmais
23. oktoober 2017, 15:24
ISUÄRATAVAD RETSEPTID KESVAMÄRJUKESEGA: nisuõllekaste
20. oktoober 2017, 12:19
ISUÄRATAVAD RETSEPTID KEVASMÄRJUKESEGA: laagerõlle-peekoniburger

TOIMETAJA

+372 5199 3733
aare.kartau@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee