Päevaretsept

IGAVIKULINE KÜSIMUS: kas võileival peaks käima sink juustu peal või vastupidi? (26)

Vidrik Võsoberg, 30. juuni 2018, 11:29
Saalomonlik või otsusekindlusetu lahendus: sink ja juust on võileival kõrvuti ja kumbki neist ei domineeri teise üle.  PantherMedia/Scanpix
Õhtuleht leiab, et tervisliku(ma) ja tasakaalustatud toitumise huvides peaks ühte korralikku võileiba troonima salatileht, paar toekat kurgiratast või priske tomativiil. Ent salatiga või ilma – läbi aegade on kirgi, elavaid vaidlusi ja isegi pisemaid lahinguid tekitanud küsimus: kas singi-juustuvõileival peaks käima sink juustu peale või juust singi peale? Küsisime spetsialistide hinnangut.

Kristel Vene on Tallinna tehnikaülikooli toidutehnoloogia osakonna vanemteadur, kes õppejõuna jaganud tudengitele teadmisi toidu analüüsi aluste nimelises õppeaines ja teadlasena uurinud aroomiühendite määramist toidus. Lisaks on Vene populaarteadusliku raamatu „Seiklused lõhnade ja maitsete maailmas“ autor.                                          

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

26 KOMMENTAARI

l
loomulikult 2. juuli 2018, 00:03
sink juustu peal ja juust singi all, avestades struktuuri ja maitset. Juust tugevama maitsega peaks jääma võileiva keskele, samuti oma tugevama stuktuuri pärast. Sink peal tasakaalustab allolevat juustu väga kenasti. Kui teete vastupidi, on nii maitsed kui struktuur ebamugavad.
t
Tiit 1. juuli 2018, 05:17
Selle probleemi lahendamiseks tuleb kokku kutsuda teadlastest komisjon ja läbi viia moned miljonid maksvad uuringud.
Loe kõiki (26)

Põnevat ja kasulikku

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
vidrik.vosoberg@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee