Päevaretsept

ÕLLEPÄEVIK: särtsakas Sublime 

Toimetas Vidrik Võsoberg, 16. august 2018, 14:25
 tartugambrinus.blogspot.com
Gambrinus nautis hapukat Saksa valgeõlut.

Sublime (Pump, Eesti), pdl 0,33 l, alc 3,7% vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Berliner Weisse“.

Tootjainfo: „Berliner weisse with lime and spinach.“

Väike lihtne pudel, sildil allveelaev ... päris andekas sõnamänguline kujundus, tuleb tõdeda. Valge sõrmepaksune vahukiht kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - kirkalt kollane.

Aroomis on nüüd vähemalt kolm kihti: berliner weisse enda keefiriline/kohupiimane hapukus, laimi värskus ja mingi roheline noot, mida ilmselt saab siis spinati kraesse kirjutada.

Esmamekk on kerge kehaga ja üsna särtsakalt hapukas. Keskmaitse on hapukas, magusa kohukese taustaga. Lõppmaitse muutub ühest küljest biskviitjalt pehmeks, teisalt aga keelekülgi parkivalt kuivaks. Järelmekk on hapukas-mõrkjas, krõpsult kuiv ja lupsuvalt mahlane ühekorraga.

Kerge kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Kui oskaks sildil lubatud spinati ka ära tunda, siis ütleks ehk isegi „über“, aga praegu jääb väike petukas õhku rippuma ... kuid juba tegemise lusti eest tasub kiita ikkagi. Sel suvel õnneks hapudest jookidest puudust ei tule ka, see on hea!

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
vidrik.vosoberg@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee