Päevaretsept

ÕLLEPÄEVIK: värinaid selitav Värin (1)

Toimetas Vidrik Võsoberg, 7. september 2018, 12:31
 tartugambrinus.blogspot.com
Gambrinus oleks Himaalaja soolaga pruulitud hapuõllest tahtnud veidike rohkem soolasust, aga jäi siiski väga rahule.

Värin (Pühaste, Eesti), pdl 0,33 l, alc 2,5% vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Gose“.

Tootjainfo: „Himaalaja soolaga pruulitud kerge ja hapu nisuõlu.“

Väike lihtne pudel, pruulikojale omaselt värviküllane ja kunstipärane ning küütlev sildike. Erkvalge vaht täidab pool kaasi, kuid kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kuldne.

Aroom kõditab juba meetrikauguselt nina soolaka noodiga ... ja see on kuidagi pehme, lausa mannapudrune. Lähedalt nuhutades pehme teraviljasus võimendub, lisandub rabarberikisselli meenutav hapukus.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas. Keskmaitses muutub hapukas noot tugevamaks, nüüd juba meenutades rabarberimorssi. Lõppmaitses jookseb soolakas vine poolpõiki üle keele, kuid taandub siis hapukas-magusa pehmuse ees. Järelmekk meenutab noortest rohelistest õuntest keedetud pehmet janujooki.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapuka buketiga VÄGA hea taseme rüübe! Juhul kui soola oleks peale lõhna ka maitses veidi rohkem tunda, kiidaks kõveminigi, kuid joogi nimetuses viidatud tervisliku seisundi juures perfektne jook nii ehk naa.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
vidrik.vosoberg@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee