Päevaretsept

ÕLLEPÄEVIK: kentsakas juustusaiane Sisyfos 

Toimetas Vidrik Võsoberg, 4. oktoober 2018, 16:35
 tartugambrinus.blogspot.com
Gambrinus maitses friikõlut, millesse väidetavalt lisatud juustu ja sarvesaiu.

Sisyfos (Omnipollo, Rootsi), pdl 0,33 l, alc 6,0% vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Saison“ ja hinnang 16 punkti.

Tootjainfost nii palju ehk, et selle õlle sisse on pandud sarvesaiu, juustu ja vaarikadžemmi.

Sarvesaiu ja juustu, Karl!

Väike lihtne pudel, must-valge sildikujundus mängib yin-yangi motiiviga. Valge vaht kaob hetkega, õlle pinnale jääb hulpima hallikas ligunenud (saia-?)tükk. Õlle värvus - mudruselt kollane. Aroomis on tõepoolest hapukat vaarikat, saisoni puuviljasust ... ja siis mingit kummalist kummist nooti ... kas see võib juustust tulla?

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-magus. Keskmaitse on magus-vürtsikas, vähese mõrkja fooniga. Lõppmaitse ... juustune, noh sihukese harju keskmise juustu noodiga. Järelmekk on vürtsikas-magusakas, juba päris saisoni moodi.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-vürtsika buketiga kentsakas rüübe. Einoh, saison ta ju on. Aga see kummine-juustune lisand pole ausalt öeldes küll vajalik. Omamoodi ideeliselt friigikas.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
vidrik.vosoberg@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee