Hobi

MEHELIK HOBI: kolm põhjust, miks võiks õllesõber proovida ise pruulimist (2)

Toimetas Vidrik Võsoberg, 6. detsember 2018, 20:44
 Pixabay
Keegi anonüümseks jääv kirglik kodune õllepruulija on BroBible’is pajatanud, miks tema arvates on kesvamärjukese valmistamise hobi üks parimaid, mis mehel olla saab. Vahendame lühidalt, mis on koduse õllepruulimise kolm olulist plussi.

See hoiab raha kokku

Kõigile kuluks iga kuu veidike lisaraha ära ja ainult idioot ei kasuta võimalust korralikult kokku hoida.

Minul läks peamise pruulimisvarustuse soetamine maksma umbes 250 dollarit. Netist ostetud stardipakett sisaldas sisuliselt kõike, mida vaja, sealhulgas pudelite kuivatamise resti ja korkide paigaldajat.

Olen pruulimisvarustust täiendanud ja uuendanud, aga üldiselt saab sellise summaga asjad aetud. Koostisosad lähevad maksma umbes 30-45 dollarit pruuli kohta ja üks pruul on enamasti umbes 50 pudelit.

Sõltuvalt varustuse ja koostisosades hindadest sinu kodukandis peaksid tulud ja kulud saama tasakaalu umbes kümnenda pruuliga. Pärast seda juba sisuliselt maksad iseendale õlle joomise eest.

See on üsna lihtne

Minu kogemuse kohaselt on õllepruulimise raskeim osa mitte jääda nii purju, et unustad poti pliidile keema.

Pole midagi mõnusamat kui koos sõpradega vedeleda, mängu vaadata, isepruulitud õlut juua ja aeg-ajalt oma käimasolevale pruulile pilku peale heita. Õllepruulimine pole hobi, mis nõuaks täielikku tähelepanu. On olemas hunnik äppe, kust leida retsepte ja pruulimisprotsessi igale etapile võib panna telefonis meeldetuletuse-äratuse. Tulemuseks on see, et saad vabalt rööprähelda mängu, sõprade, pruuli ja pruugitava külma õlle vahel.

Kõigile meeldib õllest rääkida

Kui hakkasin õlut pruulima, siis tekkis mul palju huvitavaid vestlusi.

Niipea, kui mainid, et oled õllepruulija, on inimesed kohe võlutud su juttudest maailma ühe ägedama eliksiiri loomise teemal. Lõppude lõpuks meeldib inimestele tipsutada ja rääkida asjadest, mis neile meeldib.

Ja muidugi haarab naine iga su sõna, kui sa jaurad sellest imelisest topelt-IPAst, mida sa juba 45. korda pruulisid ...

2 KOMMENTAARI

a
algaja 10. detsember 2018, 07:13
Kui ma esimest korda maltoosast õlut pruulisin kutsusin kogenud sõrad proovima ja hindama Küsisin siis kasn suhkrut , pärmi või humalaid on liiga vähe lisatud? Maitsesid ja maigutasid siis. Lõpuks üks ütles"Pole siin puudu midagi, vett on isegi liiga palju saanud"
n
Neljas põhjus 8. detsember 2018, 09:50
Ei pea liig tihti Lätis käima. Ja ka Saksamaalt ei pea nii palju pagasid tagasi vedama. P/S sama käib ka koduveini kohta. ;)

Põnevat ja kasulikku

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
vidrik.vosoberg@ohtuleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee